PIŠI PROPALO! Ništa od Nikole Jokića!
Nikola Jokić, Foto: Starsport©

KRAJ

PIŠI PROPALO! Ništa od Nikole Jokića!

MVP titula kao utešna nagrada

Objavljeno: 09:27h

Denver Nagetsi neće stići do finala Zapada, smatra legendarni Čarls Barkli.

Tim Nikole Jokiće je doživeo bolan poraz od Minesota Timbervulvsa i tako dozvolio novi brejk.

Svi se slažu da će aktuelni šampion teško preokrenuti u ovoj seriji, a Barkli smatra da će Minesota "pomesti" Nagetse.

- Minesota je bolja od Nagetsa. Bez nepoštovanja. Oni nemaju prednost. MVP je nadigran. Nigde nemaju prednost. Džamal Marej, mislim, još uvek je malo povređen. Ali osim toga, nigde nemaju prednost. Ova serija je završena - rekao je Barkli u emisiji Inside the NBA na TNT-u.

Čarls Barkli
Čarls Barklifoto: Profimedia

Priznaje da nije verovao u Timbervulvse, ali se predomislio.

- Minesota Timbervulvsi... Rekao sam pre sezone - ne verujem u njih. Predomislio sam se 100%. Osvojiće ovu seriju - rekao je Barkli.

Entoni Edvards iz Minesote beleži u proseku neverovatnih 35 poena, 4,5 skokova, 5 asistencija i 1,5 ukradenih lopti po utakmici u ovoj seriji.

U međuvremenu, Nikola Jokić, za koga se veruje da će ove sezone postati najkorisniji igrač NBA lige, muči se. Iako srpski centar u proseku beleži 24 poena, 12 skokova i 8,5 asistencija po utakmici, Jokić šutira 42,1% iz igre, uz neefikasnih 20% trojki.

- Imaju tog tipa. Ako imate tog tipa, a taj buldog bi mogao biti i prokleti vuk jer se ne zeza - rekao je Barkli o Edvardsu.

Jokić protiv Gobera
Jokić protiv Goberafoto: MATTHEW STOCKMAN / AFP / Profimedia

- On je kao: 'Momci, hajde i pratite me.' I drugi momci ga prate. Kada imaš takvog momka, a imaš i druge dobre igrače, nijedan tim neće biti dobar ako nekog takvog u timu. Jokić je taj momak, ali ne u ovoj seriji. Razmislite o ovome - nije mogao nijednom da dominira - rekao je Barkli i spomenuo Gobera koji nije igrao u drugom meču zbog toga što je postao otac.

- Znate koliko će teško biti u Minesoti protiv njih dvojice? Videli ste šta se desilo u prvoj utakmici. Večeras nije igrao dobro. 'Džoker može da dominira večeras jer Rudi nije ovde.' Ni u jednom momentu nije bilo ni pomisli da će Denver pobediti u toj utakmici večeras.

Barkli je siguran - serija se ne vraća u Denver.

- Minesota Timbervulvsi su pravi. Oni će pomesti Denver Nagetse. Tačka - zaključio je on.

Bonus video:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.